Domino’s Pizza va livra pizza in Bucuresti

26 Iulie 2010

Lantul international Domino’s Pizza va deschide in aceasta vara (probabil la inceputul lunii august) primul restaurant cu livrare la domiciliu din Romania, mai precis in Bucuresti in zona Pipera. Acest punct de lucru este destinat zonei cu potential maxim pentru piata de profil deoarece in zona muncesc peste 10.000 de persoane.

Pizza Domino's Bucuresti
Logo Pizza Domino’s

Domino’s Pizza intra pe piata de delivery prin franciza detinuta de afaceristul arab, cu cetatenie australiana, Ali Madadi. Acesta este proprietarul grupului Radacini (dealer auto si service-uri auto). Astfel afacerea americana este inchiriata de catre omul de afaceri arab care va deschide in prima faza 4 puncte de lucru in Bucuresti. Planul este sa se extinda pana la 40 de puncte de lucru in toata tara.

Primele 4 puncte de lucru de unde se va livra pizza la birou sau acasa vor fi in:

– Pipera (sectorul 1);

– pe soseaua Giurgiului (sectorul 4);

– pe bulevardul Iuliu Maniu (in sectorul 6);

– bulevardul Camil Ressu/ Theodor Pallady (sector 3).

Alegera punctelor de lucru a fost usoara. Acestea vor fi in service-urile auto, detinute de omul de afaceri arab.

Pe piata de profil mai sunt prezente inca 2 lanturi internationale de livrare pizza la domiciliu: PHD (pizza hut delivery) si Dominium Pizza  (copia poloneza a Domino’s Pizza).

O alta afacere de livrare pizza la domiciliu este Jerry’s Pizza, afacere detinuta de un cetatean american. Acesta comercializeaza o pizza de tip american si este primul de pe piata de rofil, deschizand afacerea acum 12 ani. Se pare ca Jerry’s Pizza ar fi primul in topul companiilor de delivery pizza din Bucuresti urmat indeaproape (daca nu l-a depasit de curand) de Trenta Pizza (companie 100% romaneasca). In piata mai sunt prezente si cateva companii romanesti, pe langa Trenta Pizza, cu specific italian premium sau low-cost. Presto Pizza (low-cost), Fabio Pizza (pizza italiana), Cuptorul cu lemne (pizza italiana low-cost), Gambinos Pizza, Zaza Pizza, etc.

Domino’s Pizza o sa aiba o concurenta destul de puternica in Bucuresti deoarece pe piata de livrare pizza la domiciliu activaza mai mult de 70 de pizzerii de cartier. Trebuie sa tinem cont de faptul ca Domino’s Pizza a incercat sa se dezvolte si pe piata din Polonia unde 3 afaceri in sistem de franciza au inchis de-a lungul timpului.

Trebuie tinut cont ca Domino’s Pizza comercializeaza pizza cu specific american la preturi mari. Concurentii directi cu care se va lupta sunt: PHD, Jerry’s Pizza si Dominium Pizza. Afectata o sa fie si Trenta Pizza in prima faza deoarece clientii ei o sa incerce si Domino’s Pizza. Acest comportament o sa fie de moment deoarece Trenta Pizza comercializeaza pizza cu specific italian de calitate premium la un pret mediu.

In concluzie, din august, bucurestenii vor avea si alta optiune pentru pizza livrata la domiciliu. Pacat ca este o alta optiune straina care va scoate banii din tara.

Despre acest subiect voi reveni in curand cu mai multe detalii.

Anunțuri

One Response to “Domino’s Pizza va livra pizza in Bucuresti”

  1. Nicoleta Says:

    la cum a distrus imaginea brand-urilor pe care le-a „gestionat”, sunt sigura ca si acest brand va fi desfiintat curand de Madadi, mai bine ramanea la mecanica


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: